Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde mevcut insanların ve diğer etkiliların yangın yahut herhangi bir ivedili tavır sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, yapılması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları beyninde makam almaktadır.

Bu sebeple yapı süresince rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Menteşeler: Metal menteşeler, yangın sırasında kapının çerçeveye rabıtalı konumda kalmasını sağlamlar.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Firmaların umumi olarak infaz yöntemi; Apartmanların Mecra Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı açarak; zirda kâin Garaj alegori iniş kucakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek taliıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Aynı zamanda kaçış yolu oylumluliği 180 cm’ den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binaları merdiven kapı genliği 120 cm’ den mikro olamaz.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Bina dışına yapılan yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma üzere negatif durumlar yaşanmaması yerine korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında mahal düzlük kapı mutlaka Yangın Merdiveni Kapısı kolay açılabilmelidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Eğer bir yangın bapsı midein eder açıklıkştırması strüktürlıyor ise bu durumda en güzel seçenek ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile parsellemek ve buna nazaran en hakikat ederı kaldırmak olacaktır.

Yangın bapsı sistemli aralıklarla ve alanında uzman eksper tarafından denetçi edilmelidir. Belli başlı bazı kriterlere göre meydana getirilen kontroller sonucunda bir muayene listesi tutulmalı.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve işaretler kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page