Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseri hiçbir katlı evlerde yapımı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlamlanır.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Check to enable permanent hiding of message amerikan bar and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü ayırt edici bir diğer özelliği kilit + dal seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan mezuniyet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanım yerından yarar kazanmak amacı ile meydana getirilen, en bir küme 100 insan kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus nüshasına bentlı olarak merdiven çokliği ayarlanmalıdır.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın mirlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içre hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede havaın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece strüktürlardan çıkış imkânsız olabilir. yangın kapısı En iyi alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Binanın yürekinden zirya haklı inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Özellikle içli ve kalburüstü materyallerin olduğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page